Τρίτη, 17 Απριλίου 2012
Πρόταση Μεθόδου Επανάληψης

Πλέον φτάσαμε στη τελική ευθεία για τις εξετάσεις.Κατά την δική μου άποψη ο κάθε μαθητής όσο πολύ ή λίγο κι αν έχει διαβάσει, δεν έχει κρίνει ακόμα το πόσο θα γράψει.Αυτό που έχετε κρίνει με το διάβασμά σας είναι το πόσο καλά κατανοήσατε την ύλη (το οποίο είναι καθοριστικό βέβαια).Πλέον το μυαλό σας μοιάζει σαν μια αποθήκη με όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε μέσα σ αυτήν αλλά είναι το ένα μπερδεμένο πάνω από το άλλο και ενώ τα έχετε δε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε (έτσι νιώθει αυτή τη περίοδο η πλειονότητα των μαθητών,οπότε μην αγχωθείτε αν κι εσείς νιώθετε έτσι,είστε σε καλό δρόμο :-) ).Χρειάζεστε μια σωστή και όχι χρονοβόρα επανάληψη ώστε στο χρόνο που σας έχει απομείνει να τακτοποιήσετε αυτά τα χρήσιμα εργαλεία που να μπορεί ο εγκέφαλός σας άμεσα να τα βρει και να τα χρησιμοποιήσει όταν αυτό χρειαστεί.Γι αυτό παρουσιάζω,κατά τη δική μου πάντα άποψη, με ποια σειρά  πρέπει ο καθένας σας στη Φυσική τουλάχιστον να κάνει την επανάληψή του:

1. Θεωρία από το βιβλίο (πάρα πολύ καλά μιας και κάθε χρόνο όλο και κάτι βάζουν από καθαρή θεωρία σε ερωτήματα πολλαπλής επιλογής που βρίσκονται σε σημεία του βιβλίου που κανείς δεν δίνει σημασία)

2. Όλους τους απαραίτητους τύπους εντός και εκτός βιβλίου που θα βρείτε στο τυπολόγιο που θα προτείνει ο καθηγητής του καθενός σας (ένα προτεινόμενο δικό μου έχω αναρτήσει σε παλαιότερη δημοσίευση μου).

3. Όλες τις μεθοδολογίες ασκήσεων που έχετε γράψει με τη βοήθεια του καθηγητή σας κατά την διάρκεια της χρονιάς.

4. Όλα τα λυμένα παραδείγματα του βοηθήματος που δούλευε ο καθένας όλη τη χρονιά (είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσετε όλες τις ασκήσεις που έχετε κάνει, γι αυτό λέω τα λυμένα παραδείγματα αφού μέσα σε αυτά είναι η πλειονότητα των μεθοδολογιών).

5. Τέλος, όπου κρίνει ο καθηγητής σας ότι έχετε αδυναμία και πρέπει να δώσετε παραπάνω έμφαση με extra ασκήσεις.

Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να γίνει για κάθε Κεφάλαιο χωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου